Historia om min väg till att bli fårbonde

Jag är född och uppvuxen på ett jordbruk i Jämtland.
Har rest och sett mig omkring på många platser i världen. Så valde jag till slut att köpa en gård i Raftälven, en vackert belägen by i norra Jämtland. Fåren betar i skog och på öppna betesmarker med utsikt över Sandviksssjön. Här finns gott om trevliga människor. Det uppskattar både Nordsvensken Buster och jag. Jag har en stark tro på matproduktion i den här delen av världen. Är därför lammproducent och föder upp får av olika raser för köttproduktion, ull och skinn.

Förr åt man lamm på hösten. Det är egentligen ganska klokt. Sommarens kraftiga bete gör lammköttet saftigt och smakrikt. Det är härligt att jobba utomhus med fårskiljning och invägning under höga, klara höstdagar. Nu finns lammkött i butiker året runt. Längre fram ska jag berätta varför.
Kommentarer
Postat av: Safia
goo kersta!
Postat av: Elisabeth Hammar
Hallå kusin Kerstin!Tack för senast och mysigt att ses! Kul att träffa töserna, "dansken" å alla djuren! Hur gick kalaset på Nyårsafton? Vi njöt av ditt goda kött här i veckan! Mums! Åtlammfärsbiffar så magen stod i fyra hörn!
Kramar till er allihop!
/Elisabeth
Trackback